Niezła wyżerka z dowozem

Znane smaki prędzej czy później się nudzą. My lubimy poszukiwać kulinarnych nowości. Pizza, gyros, nie mówiąc już o hamburgerach – te dania są już tak popularne, że niedługo chyba wejdą i do naszej tradycji. Żarty żartami, ale naprawdę warto wyjść poza – zarówno swojskie schabowe, jak i zagraniczne, ale znane tortille. Może sushi?

Jedno z naszych ostatnich odkryć, jeśli chodzi o internety, to portal firmy SushiYee. I nie chodzi już nawet o sam smak potraw (bądź co bądź świetny), bo nie tym się tu przecież zajmujemy. Chodzi o stronę – pełną żartobliwych opisów czy będących margnięciem oka do konsumenta nazw dań. Big Pun? Biggie? Haha? To tylko wierzchołek góry lodowej, jeśli chodzi o kreatywność autorów strony.

Poczytajcie sobie tę witrynę. Naprawdę rzadko się zdarza, by serwis jak ten, który przecież ma stricte pragmatyczne funkcje (w tym przypadku zamawianie żarła), przyciągał również warstwą wizualną i treściową. A jeśli mieszkacie w Warszawie – na pewno warto zamówić.