Po ukończeniu ASP na młodych ludzi czeka wiele ciekawych możliwości. Nie muszą oni bowiem jedynie malować obrazów, czy rzeźbić. Wszystko zależy tylko i wyłącznie od nich i od tego jakie mają podejście do życia. Zawsze można wykorzystać swoje możliwości nie tylko w malarstwie, ale można wykorzystać nabyte umiejętności w rożnych innych zawodach.

Są osoby, które po ukończeniu szkoły, albo i nawet jeszcze w trakcie, wykorzystują swoje umiejętności i zostają tatuatorami. Oczywiście nie każdy ma do tego predyspozycje, ale osoby, które się w tym odnajdują mają później bardzo duże wzięcie. Co prawda ceny w takich salonach mogą być wyższe niż w innych, ale warto dopłacić za coś co będzie nam towarzyszyło przez całe życie.

W tatuażu chodzi bowiem o to, żeby był on wyjątkowy i niepowtarzalny, więc jeżeli udamy się do studia, w którym pracuje prawdziwy artysta, możemy liczyć na to, że nasz tatuaż będzie idealny. Zawsze też możemy liczyć na podpowiedź, albo po prostu o przelanie naszych myśli na papier. Często bowiem mamy jakiś pomysł w głowie, ale nie potrafimy go odzwierciedlić na kartce, a taki artysta nam w tym pomoże.